ıhlamur kasrı giriş ücretleri

Ihlamur Kasrı

Son Güncelleme 28 Nisan 2024

Ihlamur Kasrı Giriş Ücretleri ve Kahvaltı Fiyatları

Ihlamur Kasrı giriş ücretlerini yazmak için, dün Beşiktaş’a gittim. Daha önce de bir kaç kez gitmiştim aslında ama bu sefer sizler için gittim. Aman Tanrım, harika bir yer. Hava da güneşliydi, ortam yem yeşil. İstanbul’un göbeğinde, hem güneş alan, hem yem yeşil, hem bakımlı, insanın içini açan, hem de az da olsa hayvanların da serbestçe dolaşabildiği muazzam bir yer burası.

Ihlamur Kasrı, metrekare olarak çok büyük bir yer değil, öncelikle bunu belirteyim. Yani, bir Yıldız Parkı kadar, bir Belgrad Ormanı kadar büyük bir alana sahip değil. Göz alabildiği kadar ağaç göremiyorsunuz. Hatta kafanızı kaldırdığınızda, yüksek binaların içinde böyle bir yerin nasıl kaldığını hayretle düşünebilirsiniz.

Ihlamur Kasrı tavus kuşu
Beşiktaş Ihlamur Kasrı tavus kuşu

Ancak bulunduğu konum itibariyle ve yukarıda yazdığım diğer etkenler; yani bakımlı olması, tavşanların, ördeklerin içeriye renk katması, onları beslerken aldığınız haz, olaya ayrı bir hava katıyor. O sebeple bana göre, çok çok büyük olmasa da, harika bir yer.

Ihlamur Kasrı yeşillik alan
Ihlamur Kasrı yeşillik alan

Ihlamur Kasrı’nda, temiz hava alıp, ister banklarda, ister kafede, isterseniz de yeşilliğin üstüne uzanarak, elinizde kahvenizle kitabınızı okuyabilir, aynı zamanda doğayı içinize çekebilirsiniz. Üstelik bunun için kilometrelerce yol gitmenize de gerek yok. Tabii ki bunu özellikle yakın bölgelerde oturanlar için yazıyorum. Ama bir Belgrad Ormanı trafiği, kalabalığı, mangal kokularını çekmeyeceğiniz bir yer.

Ihlamur Kasrı’nda piknik yapmak ve kamp sandalyesi ile oturmak yasak bu arada bilginiz olsun. Bahçede profesyonel çekim için izin alınması isteniyor. Son olarak, kafeterya müzenin açık olduğu saatlerde hizmet vermektedir.

Buranın, çok güneş aldığını söyleyenler var yorumlarda, Yıldız Parkı daha iyi diyenler var. Ancak, Yıldız Parkı çok karanlık ve hiç güneş almıyor. Akşama kadar evlerde, ofislerdeyiz zaten; biraz güneş almamız daha iyi olacaktır. Ben o sebeple burayı daha çok sevdim. Üstelik Yıldız Parkı’nda bir yerden bir yere gitmek için yarım saat yürümeniz gerekiyor. Burası ise fazla vaktiniz olmadığında, ufak molalar için, ucuz ve keyifli bir yer.

Ihlamur Kasrı ördekler
Ihlamur Kasrı ördekler

Güneşi görmedikten sonra, gölgenin ne anlamı kalır öyle değil mi? Gölgede oturacaksın, ağacın dibinde. Her yer ışıl ışıl olacak ki bir anlamı olsun. Güneş yeşile vuracak ki, gözümüz doysun renklere. O sebeple ben burayı Yıldız Parkı’na göre daha çok sevdim.  Bunu yazmamın sebebi de, yorumlarda çok güneş alıyor denmesinden. Yıldız Parkı’na gidersen, içinde bir yerden bir yere gitmek için araban olacak. Yoksa yoldan yürümek zorunda kalacaksın, araçların içinden veya patikadan yürümen lazım. Bir tuvalete gideyim deseniz, bir dünya yol yürümeniz lazım. Çocuklarla gittiyseniz, çocuklar güneş almayacak. Hiç güneş almıyor değil, ama burası daha güzel güneş alıyor. Üstelik Yıldız Parkı’na gitmek için Ortaköy trafiğine girmeniz gerekiyor. Bazen sadece Beşiktaş’tan, Yıldız Parkı’nın olduğu bölgeye gidene kadar 45 dakika bile geçtiği oluyor. Üstelik Yıldız Parkı’nda sadece, o da denk gelirse, sincap var. Burada hayvanlarla iç içe çocuklar. Yine siz tercihinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Ayrıca, burada fotoğraf tutkunları için, bir çok obje mevcut. Güzel güzel fotoğraflar çekip instagram‘da paylaşabileceğiniz harika bir yer.

Ihlamur Kasrı'ndaki hayvanlar
Ihlamur Kasrı’ndaki hayvanlar

Ihlamur Kasrı Nerede?

Ihlamur Kasrı, İstanbul’un Beşiktaş ilçesindedir. Hatta Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin hemen yanında. Giderken yanınızda, marul ve havuç götürmenizi tavsiye ederim. İçeride hayvanlar böylelikle sizi daha çok sevecektir. Çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılayacağınız bir yer olduğunu söyleyebilirim.

Ihlamur Kasrı Nasıl Gidilir?

Ihlamur Kasrı’na nasıl gidilir derseniz şayet, en stressiz olarak yürüyerek gidilir diyebilirim. Trafiğin yoğun olduğu bir bölge, ayrıca Ihlamur Kasrı’nda otopark olmadığı için, araçla gitmek isterseniz, park yeri bulmak ve bunun maliyetine katlanmak da ayrı bir konu.

Ihlamur Kasrı’na gitmek için benim nacizane tavsiyem, Beşiktaş meydana, otobüsle, metroyla veya vapurla gelerek, on beş dakika gibi bir süre yürüyerek geçmeniz olacaktır. Beşiktaş Çarşı’nın içinden, kasra giden ve araçların gittiği yolu takip etmeniz halinde, yolun sonunda ulaşmış olacaksınız.

Diğer bir yürüme rotası ise, Nişantaşı Teşvikiye caddesi üzerinden, yokuş aşağıya doğru indiğinizde, Teşvikiye camisinin yanından aşağı, yine on beş dakikada kasrın bulunduğu bölgeye inersiniz.

ihlamur kasri giris ucreti

Bir diğer yürüme rotası ise ki en zor olanıdır, Fulya veya Dikilitaş üzerinden aşağıya doğru inmek. Bence uzaktan geliyorsanız, en temizi, metro ile Osmanbey durağında inip, Nişantaşı’nı yürüye yürüye geçerek aşağı inmek veya Beşiktaş üzerinden yürümek.

Ihlamur Kasrı gölet
Ihlamur Kasrı gölet

Anadolu yakasından geliyorsanız, çok daha basit; vapurdan inince on beş dakika kadar, Beşiktaş içinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Anadolu yakasından gelirseniz bence arabaya hiç ama hiç gerek yok, köprü parasıydı, mazotuydu çok daha pahalıya gelecektir.

Otobüsle gelinecek çok kolay bir yer değil, çünkü hem trafik olan bölge, hem de otobüsün çok sık geçtiği bir durak değil. Şayet yine de gelmek isterseniz, Ihlamur Kasrı’ndan geçen otobüs hatları şu şekildedir: 129T, 26A, 28, 29C, 36L, 55B, 62. Bu hat numaraları belediyece zamanla güncellenebilir. Ama ben trafikten dolayı tavsiye etmiyorum.

Ihlamur Kasrı giriş
Ihlamur Kasrı giriş

Arabayla gelirseniz de, her ne kadar trafik sorunu varsa da, aralardan kaçma, ara sokaklardan aşağıya inme imkanı veriyor. Örneğin, Fulya’dan, Dikilitaş’tan, Nişantaşı’ndan aşağıya ara sokaklardan direkt Beşiktaş Evlendirme Dairesi’ne inebilirsiniz.

  Nişantaşı Tunaman Otoparkı

Ihlamur Kasrı’na araçla giderseniz, burada otopark olmadığını söylemek isterim. Ancak yakınlarda iki adet İspark mevcut. Otoparklar kapalı otopark ve iki saate kadar biri 23 lira, diğeri de 25 lira ücret almaktadır. Otopark ücretleriyle alakalı görseli aşağıya bırakıyorum ancak, bu rakamlar zamanla güncellenebilir. En azından kafanızda üç aşağı beş yukarı rakamlar oluşmuş olur. Otoparklarda kredi kartı geçiyor.

Ihlamur Kasrı otopark ücreti
Ihlamur Kasrı otopark ücreti

Ihlamur Kasrı Hangi Günler Açık?

Hangi günler açık demektense, kapalı günleri yazmak daha mantıklı diye düşündüm, çünkü kapalı olan günlerin sayısı daha az. Yılbaşında, Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramları’nın birinci gününde kapalı. Aynı zamanda her hafta Pazartesi günleri de kapalıdır. Diğer kalan günlerde, hizmet vermektedir.

Ihlamur Kasrı Ziyaret Saatleri?

Sabah 09:00 ile akşam 18:00 arasında hizmet vermekte. Ancak gişe 17:00’de kapanıyor. Ziyaret saatleri, mevsime bağlı olarak değişebilmektedir.

Bu arada, gezimi paylaştığım bu makalemi, sizlerle paylaşmak için cidden çok emek ve zaman harcadım. Bu yazıları özgün bir şekilde yazmak çok zaman alan bir şey. Umarım işinize yarayan bilgileri bulur ve beğenirsiniz. Gerek yorumlarınızla, gerekse youtube kanalımızı takip ederek bana destek olursanız sevinirim.

Ihlamur Kasrı tavus kuşu
Ihlamur Kasrı tavus kuşu

Ihlamur Kasrı Giriş Ücretleri

Ihlamur Kasrı giriş ücretli mi diye soruluyor. Elbette ücretli ancak rakamlar çok değil merak etmeyin. Turistler için farklı, vatandaşlar için farklı. Satılan bilet geri alınmıyor bilginize. Ayrıca biletinizi gezi sonuna kadar saklamanızı istiyorlar. İçeride iki odalı müze mevcut, eğer burayı gezmek istiyorsanız, girerken ücretini ödemelisiniz. Bu ücretleri birazdan paylaşacağım.

Müze 2 odalı, fotoğraflardakilerin dışında bir şey yok. Çok fazla tarih tutkunuz yoksa girmenizi tavsiye etmem. Rakam ufak ancak içeride görülecek çok bir şey yok. En azından ben çok tarihçi olmadığım için bunu söyleyebiliyorum. İçeride fotoğraf ve video çekmenize izin vermiyorlar, bilginiz olsun. Müze kapıları sürekli açık değil. Saat 14:00, 15:00 ve 16:00 gibi bir görevli gelip açıyor. Sırayla, galoş giyerek iki dakikada girip, çıkıyorsunuz.

0 – 6 yaş arası yerli ve yabancı ziyaretçilerden ücret almıyorlar.

Ihlamur Kasrı giriş ücretleri

Yerli ziyaretçiler için bilet fiyatı 40 TL olarak belirlenmiştir. Yabancı ziyaretçiler ise aynı deneyimi yaşamak için 130 TL ödemek durumundadır. İndirimli bilet seçeneği, bütçesini daha dikkatli yönetmek isteyen ziyaretçiler için sunulmuş olup, bu biletin fiyatı 20 TL’dir. Ayrıca, sadece bahçe alanını gezmek isteyen ziyaretçiler için özel bir bilet seçeneği de mevcuttur ve bu biletin fiyatı 20 TL’dir. Bu çeşitlilik, ziyaretçilere bütçelerine uygun bir seçenek bulma konusunda esneklik sunarak, herkesin bu keyifli mekandan faydalanmasını sağlamaktadır.

Avrupa Yakası’nın diğer önemli tarihi mekanlarına da ziyarette bulunmak isteyenler için kombine bilet seçenekleri bulunmaktadır. Yerli ziyaretçiler için 170 TL’ye, turistler içinse 1200 TL’ye satılan bu kombine biletler, Dolmabahçe Sarayı ve diğer Avrupa Yakası saraylarına giriş imkanı sunmaktadır.

Ziyaret sırasında, kasırların tarihini ve mimari özelliklerini daha yakından öğrenmek isteyenler için elektronik rehberlik sistemi mevcuttur. Ancak ziyaretçilere yönelik bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Ihlamur Kasrı’nın bahçesinde piknik yapma veya kamp sandalyesi ile oturma yasağı bulunuyor. Ayrıca kasırların içinde fotoğraf veya video çekimi yasaklanmıştır. Bahçede profesyonel fotoğraf çekimi yapmak isteyenlerin önceden izin alması gerekmektedir.

girisfiyati com youtube abone ol 1

Ihlamur Kasrı İçinde Ne Var?

Ihlamur Kasrı’nın içinde biri kafeterya diğeri müze olan 2 tane köşk, 3 tane süs havuzu, 1 yaz bahçesi kafeteryası, ve kümesler yer alıyor.

 

Grup ziyaretçi rezervasyonları için, 0212 327 26 26 numaralı telefon ile görüşmelisiniz. Aynı gün için rezervasyon yapmıyorlar, bunu da yazmış olayım. Bisiklet, kaykay, yiyecek içecek, kedi ve köpekle girmek yasak. Bu ek bilgileri de yazmak istedim, mağdur olmayın, kapıdan geri dönmeyin. Baya kapsamlı bir yazı yazdım, umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı yazmayı unutmayın lütfen.

Ihlamur Kasrı Düğün

Ihlamur Kasrı, İstanbul’un tarihi ve gözde mekanlarından biridir. Beşiktaş, Nişantaşı ve Yıldız üçgeninde yer alan bu kasır, hem kapalı hem de açık alan seçenekleri sunmaktadır. Açık alanda 750-1000 kişi arasında değişen bir kapasiteye sahip olan Ihlamur Kasrı, bahçesinde kır düğünü yapmak isteyen çiftler için idealdir. Ancak bu mekanda düğün organizasyonu yapmak için 40.000 TL ödemek gerekmektedir. Bu fiyat sadece bahçede organizasyon yapmak içindir. Herhangi bir ikram ve yemek dahil değildir.

Ihlamur Kasrı Müze Kart Geçerli mi?

Ihlamur Kasrı’nda müze kart geçerlidir. Müze kartınızı almanızda fayda var. Bir çok yere bu sayede ücretsiz olarak girebilirsiniz. Alırsanız tam paket müze kart alın derim.

Giriş için uzun kuyruk olduğunu ve içerisinin de eskiye nazaran çok kalabalık olduğunu belirtmek isterim. Ama müze kartınız varsa giriş yaparken sıra beklemiyorsunuz.

Ihlamur Kasrı Kahvaltı Fiyatları?

QR kodu, telefonunuza okutarak, her an güncel fiyatlara ulaşabilirsiniz. Müze bahçesine, yiyecek ve içecekle girilmesi yasak. Kahvaltı servisleri, hafta içi 13:00, hafta sonu ise 14:00 e kadar.

Ihlamur Kasrı’nda “İstanbul Kahvaltısı” seçeneğiyle sokak simidi, tahıllı simit, beyaz peynir, domates, salatalık, zeytin ve maydanozu bir arada tadabilir ve yanında 2 çay ile güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. Fiyatı 130,00 ₺. Daha zengin bir lezzet deneyimi için “Kahvaltı Tabağı”nı tercih edebilirsiniz. Bu seçenekte beyaz peynir, kaşar peyniri, İzmir tulum peynirini, bal, reçel, kakaolu fındık kreması, zeytin, tereyağı, haşlanmış yumurta ve daha birçok lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Su böreği ve domates soslu patates ile biber kızartması da tabağın vazgeçilmezleri arasında. Fiyatı 260,00 ₺

Ihlamur Kasrı menü
Ihlamur Kasrı menü

Yumurta Menüsü

Yumurta severler için özel olarak hazırlanmış menüde birçok leziz seçenek bulunmakta. Klasik “Sahanda Yumurta”yı 60,00 ₺ karşılığında deneyebilir veya kaşar peynirinin yumuşacık dokusuyla birleştiği “Kaşar Peynirli Sahanda Yumurta”yı 95,00 ₺’ya tatma şansı yakalayabilirsiniz. Aynı fiyatla “Sucuklu Sahanda Yumurta” da menüde yer alıyor. “Sucuklu Kaşar Peynirli Sahanda Yumurta” ise lezzetin doruklarına çıkmanız için 125,00 ₺. Eğer sıcak ve baharatlı bir lezzet arıyorsanız, “Menemen” tam size göre ve sadece 90,00 ₺. Omlet severler için de birçok alternatif mevcut; “Sade Omlet” 80,00 ₺, “Kaşar Peynirli Omlet”, “Beyaz Peynirli Omlet” ve “Sebzeli Omlet” ise 90,00 ₺.

  İBB Dijital Deneyim Müzesi

Tost & Gözleme

“Kaşar Peynirli Tost”, 80,00 ₺’ya klasik bir lezzet sunarken, peynir sevenler için “Bol Peynirli Tost” 90,00 ₺’ya farklı bir deneyim vaat ediyor. Şefin özel hazırlığı olan “Acı Soslu Kaşar Peynirli Sucuklu Tost”, 130,00 ₺ ile hem damak zevkini hem de görselliğiyle ön plana çıkıyor. Özellikle kurutulmuş domatesli acı sosun bu kombinasyona kattığı lezzet merak uyandırıcı. “Maydanoz Pestolu Beyaz Peynirli Tost” ise 110,00 ₺’ya farklı bir lezzet profili sunuyor.

Gözleme menüsü de oldukça cazip. “Peynirli Gözleme” 100,00 ₺, “Kaşar Peynirli Gözleme” ise 120,00 ₺’ya satışa sunuluyor. “Patatesli Gözleme” de aynı fiyatla klasik bir seçenek olarak karşımızda. Tüm tost seçenekleri karışık yeşillik ve çeri domates ile servis edilerek sunumun zenginleştirildiği görülüyor.

Hamburger & Dürüm

Hamburger ve dürüm menüsü incelendiğinde, sunulan lezzetlerin oldukça özgün ve zengin olduğunu söyleyebilirim. Dürüm kategorisinde öne çıkan “Bonfile Dürüm”, 300,00 ₺’ya tortilla ekmeği içinde ızgara bonfile dilimleri, kapya biber, mantar, kaşar peynir ve karışık yeşillik ile dikkat çekiyor. “Tavuk Dürüm”, 180,00 ₺’ya soya sosuyla sotelenmiş tavuk bonfile dilimlerini, mantar, karamelize soğan, renkli biberler, kaşar peynir ve karışık yeşillik ile bir araya getiriyor. “Köfte Dürüm” ise 200,00 ₺’ya şefin özel köftesi, domates, kornişon turşu ve patates kızartmasıyla lezzet deneyimini zirveye taşıyor. Hamburger kısmında ise “Hamburger”, 200,00 ₺’ya brioş ekmeği içerisinde 160 gr hamburger köftesi, kokteyl sos, karamelize soğan, turşu, domates, yeşillik ve patates kızartmasıyla tam bir klasik. “Cheeseburger” ise 240,00 ₺’ya aynı öğeleri peynir ile zenginleştirerek hamburger deneyimini bir adım daha ileri taşıyor.

Pizza

“Margarita Pizza” 160,00 ₺’ya klasik bir lezzet sunuyor. İtalyan pizza sosunun, mozzarella peynirinin ve taze fesleğenin mükemmel uyumuyla hazırlanıyor. Diğer yandan, “Vejeteryan Pizza” 170,00 ₺’ya sebze sevenler için özel bir deneyim vaat ediyor. İtalyan pizza sosu ve mozzarella peynirinin yanı sıra mantar, mısır, zeytin, renkli biber ve domatesin zenginliği maydanoz sosuyla tamamlanıyor. Ancak en ilgi çekici pizza ise “Alaturka Pizza”. 200,00 ₺’ya, İtalyan pizza sosu ve mozzarella peyniri temelinde, Türk mutfağının özgün lezzetleri olan sucuk ve sosisle birleşiyor. Renkli biberler, mısır, zeytin, mantar ve domatesin katkısıyla bu pizza, hem yerel hem de evrensel lezzetleri bir araya getiriyor.

Salata & Çorba

“Mevsim Salatası”, sadece 80,00 ₺ karşılığında taptaze sebzelerin sızma zeytinyağı ve limon sos ile birleşimi. Daha doyurucu bir seçenek olan “Izgara Tavuklu Salata” ise 170,00 ₺’ya karışık yeşillikler, yeşil mercimek, ızgara tavuk, kornişon, çeri domatesin sızma zeytinyağı, limon sos ve soya sos ile zenginleştirilmiş bir kompozisyon. Eğer hafif ve sıcak bir başlangıç arayışındaysanız, 50,00 ₺’ya “Mercimek Çorbası” mevcut.

Ara Sıcak & Ana Yemek

“Saray Simiti”, kaşar peynirli fırınlanmış tahıllı simit, karışık yeşillik, maydanoz pesto ve çeri domates ile birlikte 85,00 ₺. “Çıtır Mantı”, el yapımı kızarmış mantıyı yoğurt dip sos eşliğinde 170,00 ₺. “Izgara Köfte”, şefin özel köftesi, karışık yeşillik, ızgara domates, biber ve patates kızartması ile 230,00 ₺’ya menüde yer alıyor. “Paçanga Böreği” 70,00 ₺, “Kalem Böreği” 70,00 ₺ ve “Patates Kızartması” 70,00 ₺’ya satışa sunulmuştur. “Mantı”, el yapımı özel üretimle 170,00 ₺, “Su Böreği” ise 90,00 ₺.

Tatlı

“Mozaik Pasta”, “Trileçe”, “Çilekli Tart”, “Latte Pasta”, “Tiramisu”, “Profiterol”, “Malaga”, “Yanık Cheesecake”, “Çilekli/Oreolu Muhallebi”, “Cheesecake” (çikolatalı, frambuazlı, limonlu seçenekleriyle), “Kırmızı Meyveli Pasta”, “Fıstıklı Çikolatalı Pasta” ve “Kestaneli Pasta” her biri 100,00 ₺ fiyat etiketiyle satışa sunulmuştur. “Sufle” tatlısı ise 90,00 ₺’ya menüde yer alıyor. Dondurma çeşitleri top başına 30,00 ₺’ya satışta.

Türk tatlıları kategorisinde ise “Sütlaç”, “Kazandibi”, “Tavukgöğsü”, “Havuç Dilim Baklava” ve “Cevizli Baklava” 100,00 ₺ fiyatla sunulurken, “Burma Kadayıf” 115,00 ₺’ya tatlı severleri bekliyor.

İçecek

Çay 20,00 ₺ iken, fincan çay 30,00 ₺. Eğer tatlı bir şeyler arıyorsanız, sıcak ya da beyaz çikolatanın fiyatı 85,00 ₺ ve çikolatalı, kurabiyeli latte de aynı fiyatta. Standart kahve severler için espresso, cafe latte, americano, cappuccino, mocha ve filtre kahve seçenekleri mevcut; fiyatları ise 46,00 ₺’den başlayıp 82,00 ₺’ye kadar çıkıyor. Türk kahvesi ise iki farklı fiyatta, 45,00 ₺ ve 60,00 ₺ olarak sunuluyor. Soğuk kahveler arasında ise soğuk filtre kahve, americano, cafe latte, mocha ve çikolata gibi seçenekler bulunuyor; fiyatları 55,00 ₺’den başlayıp 92,00 ₺’ye kadar gidiyor. Frappe meraklıları içinse tek bir seçenek var: 75,00 ₺. Soğuk içeceklerde cam şişe su 22,00 ₺, meşrubatlar 55,00 ₺, soda ve meyveli soda 25,00 ₺, portakal suyu 70,00 ₺ ve limonata 65,00 ₺.

İstanbul İçi Gezilerinize Servis Hizmeti

İstanbul içi gezilerinize, servis aracı ihtiyacınız için, iletişim kısmından bizimle irtibata geçerek 16, 27 veya 50 kişilik araç kiralama hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Araçlarımız günlük ve şoförlü olarak kiralanmaktadır. Üstelik kredi kartına taksit imkanınız var.

[rl_gallery id=”743″]

 

2 Comments

  • Ihlamur kasrı harika bir yer, bayılıyorum buraya. Gürültünün içinde sessiz bir köşe resmen. Pırıl pırıl, mis gibi. Rakamlar da makul. Çalışan iyi güzel. On numara bir yer. Tavşanlar, Ihlamur kasrındaki tavşanları da unutmamak lazım, ne verirsen gömüyor namıssızlar

  • Ihlamur kasrina insanlar sanki sadece fotoğraf çekilmek için geliyor gibi. İçeri de sadece göl kenarında ve kasir binası merdivenlerinde yoğunluk var. Oysa ben tavşanlari daha çok seviyorum. İnsanlar foto, reels, story hastalığına yakalanmış durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir