galata kulesi 2

Galata Kulesi

Son Güncelleme 15 Mart 2023

Galata Kulesi, Bizans İmparatorluğu döneminde, Cenevizliler tarafından yaptırılmıştır. Tahmini olarak 1450. yıllarda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Bir dönem zindan olarak da kullanıldı. Daha sonra ise gözetleme kulesi olarak da kullanılmaya devam eden bir kule Galata Kulesi. Osmanlı döneminde birkaç kez tadilat geçirmiştir. Galata kulesi Unesco miras listesinde yer alan, yapıtlardan biridir. İçerisinde de şu an müze de mevcut. Metrekaresi büyük olan bir yer değil elbette.

Benim de çok hoşuma giden bir yerdir açıkçası. Hayatımda bir kere çıkmak nasip oldu. Manzara gerçekten muhteşem bir yer. Bence herkesin en az bir kere, mutlaka çıkması gereken bir yer diye düşünüyorum. Farklı bir deneyim oldu benim için. Zaman zaman uzun kuyrukların ve sıraların beklendiği bir yer. Şimdiler de giriş ücretleri ile gündem de olan Galata Kulesinin giriş ücretlerine ekstra bir zam yapılmış durumda. Hatta bu konu haberlere bile konu oldu, belki sizler de duymuşsunuzdur.

Yerli ve yabancı turistleri heyecanlandıran ve mutlaka gezmek istedikleri, hatta ve hatta İstanbul da gezilecek yerlerin başında geldiğini söylememe gerek yok herhalde. Ancak biz bu şehrin yaşayanları kadar, bu tarz şeylere önem vermiyoruz diye düşünüyorum.

Bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Zaten ne kadar popüler bir yer olduğunu anlamak içinde google yorumlarına bakmanız yeterli olacaktır sanırım. Şu an 140.00 civarında bir yorum sayısı mevcut ve beğenilme ortalaması da üst düzeyler de.

galata kulesi 1

Galata kulesini bırakın İstanbul’un tarihi mekanlarından biri olarak saymayı, bırakın Türkiye olarak düşünmeyi, burası çok çok daha global bir yer diyebilirim. Dünya’nın her yerinden, Galata Kulesini ziyaret etmeye gelenler olduğunu biliyor ve görüyoruz. Sadece burası için gelmemiş olsalar bile, burayı gezmeden gitmiyorlar veya gezdikleri yerler arasında mutlaka yer alıyor diyebilirim. Eskiden çok daha fazla Japon ve Çinli turist görürdüm. Şu an onların yerine daha çok Arap vatandaşlar geziyor ülkemizi.

Galata kulesinin etrafını, teras katından 360 derece dönerek, kuş bakışı bir manzarayı izleme şansınız oluyor. Asansörle çıkıldığı için sıra bekleniyor. Tüm katları müze gibi düzenlenmiş durumda. Özellikle güneş batımına doğru gitmenizi tavsiye ederim. Hava karardıktan sonra dış yüzeyine hologram yansıtıyorlar, o da çok güzel.

Beyoğlu o zamanlar ise Galata denilen bölgede Cenevizliler Pera (Pasaj) adı verdikleri bir koloni kurarlar. Şehirlerini genişletmek isteyen Cenevizliler şehrin kuzey doğu tarafına tepesinde yer alacak olan haçtan dolayı, “Turris Sancte Crucis” (Kutsal Haç Kulesi) dedikleri günümüzün ismi ile Galata Kulesini bir gözetleme kulesi olması amacıyla inşa ederler.

Seyir katı ise inanılmaz iyi diyebilirim. Açık ve temiz havada tüm bölgeyi neredeyse görmek mümkün. Galata Köprüsü, Atatürk Köprüsü, Haliç Boğazı, Tarihi yarımada dediğimiz bölgedeki Ayasofya, Sultanahmet, Topkapı sarayı ve daha fazlası seyir katından görülebilir durumda.

Ayrıca Haliç boğazına serilen, Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütmesine sebep olan ünlü zincirin bir parçasını da müzenin içerisinde görebilmek mümkün. Zincirin bir ucu Galata Kulesinde diğer ucu ise Sirkeci’deki şimdi yıkılmış olan Eugenios kulesine bağlanıyormuş. Toplamda 1 saat ayırmanızı öneririm. Asansörle en üst kata çıkıp, merdiven ile en aşağı iniyorsunuz. Kesin ziyaret edin derim.

  Yıldız Sarayı

Galata kulesinden sonra dilerseniz, yine burayla bütünleşik bir havaya sahip olan, Resim müzesini de gezebilirsiniz. Burası da Kabataş’a çok yakın bir nokta da ve bana göre aynı lezzete sahip bir yer diyebilirim : https://girisfiyati.com/istanbul-resim-muzesi/

Son olarak Galata Kulesi içerisinde sesli rehberlik hizmeti de bulunmaktadır. Galata Kulesi içinde asansör bulunmaktadır. En güzel Galata Kulesi fotoğrafları Eminönü köprü üstünden veya haliç’in karşı yakasından çekilmektedir.

Galata Kulesi Videosu

Galata Kulesi Nerede?

Galata kulesi İstanbul ilinde, Beyoğlu ilçesinde ve Galata olarak tabir edilen bölge de yer almaktadır. Çok yüksek olduğu için bir çok yerden görünebilmektedir zaten. Karaköy’den Beyoğlu’na çıkarken yolunuzun üstüne düşmektedir. Füniküler ile çıkarsanız elbette Galata kulesini göremezsiniz. Eskiye göre çevresi daha derli toplu bir yer haline getirilmiştir. Altında kahve içeceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Rakamlar elbette ki Öpaj cinsten diyebilirim.

Beyoğlu tünel diye tabir edilen yerden yani, İstiklal caddesinin sonundan aşağıya doğru 5 dakika indiğiniz zaman kuleyi zaten istemeseniz de göreceksiniz. Otopark sıkıntı olan bir yer. Elbette ki trafiğin sıkıntılı bir yer. Yürüyerek gitmenizi mutlaka ama mutlaka tavsiye ettiğim bir yerdir diyebilirim. Burası özel bir yer olduğu için rakamlar biraz farklı olabilir.

Galata Kulesine Nasıl Gidilir ?

Galata kulesine, her yerden rahatlıkla gidebilirsiniz. Ancak yaya olarak gitmenizi tavsiye ederim. Araçla gidilecek ise Şişhane kısmından girilmesi gerekiyor. Dar bir bölge olduğu için sıkıntılı bir konumu mevcut, bu sebeple yürüyerek gidilmesinde fayda görüyorum. Tarif etmek gerekirse, Taksim metrosundan inerek, İstiklal bahçesini geze geze sonuna kadar inebilir ve sonrasında kuleye ulaşabilirsiniz.

Diğer bir yöntem Şişhane metrosunda inerek 10 dakika yürüyerek Galata Kulesine ulaşabilirsiniz. Diğer yönden yani, sahil kısmından, Karaköy ve Eminönü kısmından, bu sefer yukarıya doğru 10 dakika kadar yürümelisiniz. Yukarıya kadar çıkan bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Zaten dediğim gibi araçla gidilmesi sıkıntılı olan bir yer.

Galata Kulesine Ne Zaman Gidilir?

Galata kulesine, tabi ki mümkünse hafta içi gitmekte fayda var. Onun dışında yağışın yoğun olduğu günlerde gitmemenizi ben tavsiye ederim. Aynı şekilde çok rüzgarlı havalarda da tadını tam alamazsınız diyebilirim teras çıktığınız da.

Benim düşüncelerim bu şekilde ben yaşadıklarımı yazmak istedim. Dediğim gibi çok soğuk havalarda kesinlikle gitmenizi tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Hiç kimse o kadar yoldan ve giriş fiyatlarından sonra, manzarayı rahatça seyretmeden inmek istemez sanırım.

Galata Kulesinde Restoran Var Mı ?

Galata Kulesindeki restaurant 2 yıl önce kapatılmıştır. İçeride her hangi bir yemek bölümü bulunmadığından, içki içilecek yerde yoktur, yemek yenecek yer de yoktur. Ama etrafında, Viyana Kahvesi, Petek Büfe, Güney Restaurant, Firuzende Pastanesi gibi seçenekler var.

Galata Kulesi Otopark Var Mı ?

Galata kulesine özel bir otopark bulunmamaktadır. Şişhane de otopark mevcut. Ancak turisttik bölgeler de özel otopark ücretlerinin biraz daha farklı olduğunu belirtelim.

Galata Kulesi Kimlere Ücretsiz ?

Galata kulesi giriş ücretlerini paylaşacağım ancak, şöyle özel ve hiç bir yer de olmayan bu durumu da sizinle paylaşmak isterim. Direk olarak Galata kulesindeki görevli arkadaştan aldığım bilgiye göre, 18 yaşına kadar olan bireyler, ebeveynleri ile birlikte ücretsiz olarak girebilirler. Burada detay dediğim gibi mutlaka 18 yaş altı kişinin yanında anne babasının veya yasal velisinin olması gerekiyor.

Anne babası ile birlikte 18 yaş altı küçükler Galata Kulesine ücretsiz olarak girebiliyorlar. Yine engelli bireyler de ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar. Ayrıca yanlarındaki bir refakatçi de ücretsiz olarak Galata kulesine giriş yapabiliyor. Yine aynı şekilde öğretmenler de Galata Kulesine ücretsiz giriş yapabilmektedirler. Öğrenciler ise velileri ile birlikte girebiliyorlar ücretsiz olarak ve 18 yaşına kadar.

  Ihlamur Kasrı

Galata Kulesi Engelli Araçlara Uygun Mu ?

Galata kulesi engellilere ücretsiz ancak, şöyle bir sıkıntı var. Her ne kadar içeride asansör olsa da, asansör 2. kattan başlamaktadır. Dolayısıyla, giriş kısmında bulunan uzunca basamakları, yani yaklaşık 15 ile 20 basamaklı girişi tekerlekli sandalye ile çıkmanız mümkün değil.

Eğer yürüme engeli var ise, girişteki basamakları sizi zorlayabilir. Yine aynı şekilde engelli bireyler için sıra bekleme durumu da yok. Direkt olarak içeri alınıyorlar.

galata kulesi engelli

Galata Kulesi Telefon Numarası

Galata kulesine gitmeden bilgi almak için aramak isterseniz, internette yazan numara Galata Mevlevihanesi numarası çıkıyor. Ancak burada paylaşacağım numara direk olarak, Galata kulesinin telefon numarasıdır. Galata Kulesi İletişim : 0212 249 03 44

Galata Kulesi Giriş Ücretleri 2023

Galata Kulesi giriş ücretleri 2022 fiyatları ise, sabit olarak yerli ve yabancı turistlere aynı fiyat tarifesi uygulanmaktadır. Galata kulesine giriş ücreti şu anda 175,00 TL olarak ücretlendirilmektedir. 18 yaş altı ailesi ile birlikte ücretsizdir. Engelli bireyler ve yanındaki bir kişi içinde ücretsiz olarak giriş yapılmaktadır.

galata kulesi bilet

Galata Kulesinde Müze Kart Geçiyor Mu ?

Galata kulesinde müze kart geçerlidir. Eğer müze kartınız var ise, sıra beklemeden ve ücretsiz olarak ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Müze kart ile Galata kulesine girişler de yılda sadece bir kere giriş hakkı verildiğini okudum. Bunu da ek olarak yazmak isterim. Yani bir kere müze kart aldım, her hafta Galata kulesine çıkayım olayı yok maalesef 🙂

Galata Kulesi Ziyaret Günleri ve Saatleri

Haftanın her günü saat 08.30’da açılmakta olan Galata Kulesi 23.00’da kapanmaktadır. Gişeler 22.00’da kapanmaktadır. Galata kulesi haftanın her günü açık olan bir yerdir.

Şimdiden sizlere iyi eğlenceler diliyorum. Hemen alt kısımdan Galata Kulesi ziyaretinizle alakalı düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşarak, girisfiyati.com üzerinden diğer kişilere de fikir verebilirsiniz.

Galata olayı nedir?
Galata olayı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde İtalya’nın Osmanlı İmparatorluğu’na karşı gerçekleştirdiği saldırıdır. Bu saldırı sonrası Osmanlı İmparatorluğu İtalya’ya savaş açmıştır.

Galata Kulesi neyi ile ünlü?
Galata Kulesi, İstanbul’un en meşhur semtlerinden biri olan Galata’da bulunan bir gözlem kulesidir. Kule, İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan ve muhteşem manzaralar sunan bir turistik mekandır.

Galata Kulesine çıkan çiftler evlenir mi?
Galata Kulesi’ne çıkan çiftlerin evlenme ihtimali yoktur. Bu, sadece bir şehir efsanesidir.

Galata Kulesi’ne nasıl girilir?
Galata Kulesi’ne giriş için öncelikle bilet alınması gerekmektedir. Biletler kule yakınlarındaki gişelerden veya online olarak satın alınabilir.

Galata Kulesi Taksime yakın mı?
Galata Kulesi, Taksim Meydanı’na yürüyerek 15-20 dakika mesafededir.

Galata Kulesinin özelliği nedir?
Galata Kulesi’nin en büyük özelliklerinden biri, İstanbul’un tarihi dokusuna hakim olan Galata semtine hâkim bir konumda yer almasıdır. Ayrıca, kule İstanbul’da bulunan en eski gözlem kulelerinden biridir.

Galataya çıkınca ne olur?
Galata Kulesi’ne çıktığınızda, İstanbul’un muhteşem manzarasını görebilirsiniz. Boğaz Köprüsü, Haliç, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı gibi İstanbul’un en önemli simgelerinin manzaralarını izleyebilirsiniz.

Galata Kulesi kaç kattan oluşmaktadır?
Galata Kulesi toplamda 9 kattan oluşmaktadır.

Galata Kulesinin içinde asansör var mı?
Galata Kulesi içerisinde bir asansör yer almaktadır.

Galataya hangi vapurla gidilir?
Galata Kulesi’ne gitmek için Eminönü ve Kadıköy’den kalkan vapurlar kullanılabilir. Eminönü’nden Galata’ya yürüyerek de ulaşım sağlanabilir.

Leave a Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir